Radio 2

Vier jaar cel voor man die wagen uit jaloezie in brand stak

Een Gentenaar is veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel voor een brandstichting langs de Rooigemlaan. Een stuk gelopen relatie liet de stoppen bij de Gentenaar helemaal doorslaan. Zijn kompaan kreeg drie jaar cel met uitstel.

In de nacht van 24 op 25 mei van dit jaar werd de Rooigemlaan opgeschrikt door een felle brand. Een BMW, die geparkeerd stond langs de baan, vatte rond 2 uur ’s nachts vuur en brandde volledig uit. Door de hitte van de vlammen sprongen de ramen van een aanpalende woning en liepen ook nog eens drie andere auto’s en een tweede huis schade op. Het parket stelde een branddeskundige aan en die stelde vast dat het om brandstichting ging. 

Stukgelopen relatie

Eerst werd uitgegaan van een afrekening in het drugsmilieu, want de Gentse buurt de Brugse Poort werd toen weken aan een stuk opgeschrikt door (gewelddadige) incidenten. Heel moeilijk was het niet om daders te vinden, want op camerabeelden is te zien hoe zij met een bidon in de buurt van de wagen gespot werden. Uiteindelijk was het een stuk gelopen relatie die de stoppen bij een van de mannen deed doorslaan. Hij kon het niet verkroppen dat zijn ex samen was met een andere man. Daarom stak hij de wagen van de nieuwe vriend in brand.

Schadevergoeding en contactverbod

De rechtbank tilde erg zwaar aan de feiten. Brandstichting is sowieso een zware tenlastelegging, maar dat dat bij nacht naast een bewoond pand gebeurde verzwaart het alleen maar. De man kreeg daarom vier jaar cel met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo kreeg hij onder meer een contactverbod met de slachtoffers en moet hij hen vergoeden. Zijn kompaan kreeg drie jaar cel met uitstel. Ook moeten ze aan de slachtoffers ongeveer 40.000 euro aan schadevergoeding en kosten betalen.

kasto80

Meest gelezen