Vier treinreizigers kapen intercom om antisemitische boodschappen te verspreiden

Op een trein tussen Antwerpen en Mechelen hebben vier reizigers de intercom gekaapt om antisemitische boodschappen te verkondigen. De veiligheidsdienst Securail werd ingeschakeld, maar toen de trein aankwam, was het viertal al gaan lopen. Er wordt nu onderzocht hoe dit kon gebeuren.

Woensdag in de late namiddag konden vier mensen de intercom van een trein kapen, die reed tussen Antwerpen en Mechelen. Via die weg verkondigden ze verschillende antisemitische boodschappen. Dat zijn boodschappen die discriminerend of racistisch zijn tegenover Joden.

Hun woorden weerklonken door heel de trein. Vervoersmaatschappij NMBS schakelde haar veiligheidsdienst Securail in om de daders te vatten, maar toen de trein aankwam, was het viertal al gaan lopen. Er wordt nu onderzocht hoe dit kon gebeuren. De NMBS laat weten dat ze de feiten veroordelen. 

Meest gelezen