Huisarts uit Wuustwezel (28) scoort wereldwijd met haar pianocomposities: al meer dan 1,3 miljoen keer beluisterd

In Wuustwezel is de 28-jarige Soetkin Milbouw onverwacht een wereldwijd fenomeen geworden op streamingplatform Spotify. De huisarts scoorde met haar pianocomposities al meer dan 1,3 miljoen streams. "Het voelt een beetje zoals een droom", vertelt Soetkin bij Radio 2 Antwerpen.

Onverwacht werd de Wuustwezelse Soetkin Milbouw een pianofenomeen op streamingplatform Spotify. Ze scoort intussen wereldwijd met haar pianocomposities. Het nummer 'A Willow's Story' werd intussen al meer dan 1,3 miljoen keer beluisterd. Daarmee doet Soetkin lang niet onder voor enkele bekende Belgische artiesten. En toch blijft de 28-jarige pianiste bescheiden. Meer nog: eigenlijk is ze huisarts van beroep en zijn de Spotify-scores het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. 

Pure improvisatie

"Ik vind het fantastisch om zoveel mensen te bereiken, maar het voelt onwerkelijk. Het is een beetje zoals een droom", vertelt Soetkin aan Radio 2 Antwerpen. De huisarts speelt al van jongsaf piano en leerde het van haar grootmoeder. Toch heeft ze nooit de ambitie gehad om er op professioneel vlak iets mee te beginnen. Het is pas tijdens haar studies geneeskunde dat ze vanuit pure improvisatie is beginnen te componeren. 

Kiezen tussen mijn beroep als huisarts en de piano, dat doe ik liever niet

Soetkin Milbouw

In 2017 plaatste Soetkin haar nummers voor het eerst op Spotify. Even later werd ze opgemerkt door een muzieklabel in New York. Met dat label werkte ze samen voor een single en sindsdien staat ze op de wereldwijde muziekradar. Maar kiezen tussen haar beroep als huisarts en de piano? "Dat doe ik liever niet. Ik hoop in de toekomst de twee te blijven combineren, zoals ik het nu doe", zegt Soetkin. 

Extra bijverdienste

De huisarts verdient ook wel wat geld voor alle keren dat haar nummers beluisterd worden, al kan ze daar niet van leven. Aan Het Nieuwsblad vertelt Soetkin dat ze in een goede maand ongeveer 800 euro verdient. "Het is een leuk centje extra, maar daarvoor doe ik het niet. Ik wil vooral zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek", besluit ze. 

Meest gelezen