Invision

"Black Panther II" zonder koning T'Challa, rol van overleden ster Chadwick Boseman

Het personage koning T’Challa uit de film "Black Panther" verdwijnt samen met de acteur die hem gestalte gaf. Niemand kan Chadwick Boseman vervangen, vinden de Marvel-studio's. Boseman overleed afgelopen zomer.

Acteur Chadwick Boseman, die afgelopen zomer op zijn 43e overleed aan darmkanker, is onvervangbaar. Hij vertolkte koning T’Challa, de hoofdrol, in de Marvelfilm “Black Panther”. Maar in het vervolg “Black Panther II” komt T’Challa niet meer voor.

Het nieuws is bekendgemaakt door Kevin Feige, de baas van de Marvel-filmstudio’s. Chadwick Bosemans vertolking van de trotse zwarte leider van het fictieve Afrikaanse land Wakanda was "iconisch" en hij wordt niet vervangen door een andere acteur, zei Feige. Disney, waartoe Marvel behoort, tweet dat de vervolgfilm "de wereld van Wakanda en de rijke personages verder zal verkennen". "Black Panther II"wordt verwacht in de zomer van 2022.

De onverwachte dood van Chadwick Boseman maakte veel emoties los, met name bij zwarte Amerikanen. "Black Panther" uit 2018 was de eerste Marvelfilm met bijna allemaal zwarte "superhelden". Regisseur Adil El Arbi zei dat Boseman zonder twijfel veel jongeren heeft geïnspireerd. "Het was de eerste keer dat je een superheld zag die zo succesvol was met een zwarte acteur in de hoofdrol. Dat heeft ongetwijfeld veel deuren geopend en veel jongeren geïnspireerd om in zijn voetsporen te treden. Boseman was op zijn beurt geïnspireerd door iconen als Will Smith en Denzel Washington."

Meest gelezen