De plannen van Disney? 100 titels, nieuwe Star Wars-film én -reeks, en Marvel-reeks gemaakt door Adil en Bilall 

Mediabedrijf Disney heeft grootse plannen voor de komende jaren. Het bedrijf kondigde gisteren een lijst van remakes, spin-offs en sequels aan, met in totaal 100 nieuwe titels. Waaronder 10 nieuwe reeksen over de superhelden van Marvel, 10 spin-offs van "Star Wars" én een nieuwe "Star Wars"-film. Eén van die nieuwe Marvel-series wordt geregisseerd door Belgisch duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. De streamingdienst van het merk Disney+ maakte ook bekend dat het bijna 87 miljoen abonnees binnenhaalde in één jaar tijd. In 2024 wil het zo'n 250 miljoen abonnees bereiken.

Disney heeft zijn plannen voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Daarbij zet het bedrijf sterk in op zijn streamingdienst Disney+, maar wil het tegelijk ook blijven films in première laten gaan in de cinemazalen. In tegenstelling tot filmstudio Warner Bros, die vorige week nog aankondigde dat hij nieuwe films tegelijk wil uitbrengen in cinemazalen en op streamingdiensten. 

De streamingdienst van het bedrijf doet het dan ook goed. Disney kondigde aan dat de streamingdienst in één jaar bijna 87 miljoen abonnees heeft binnengehaald (Netflix heeft er ruim 183 miljoen). Veel meer dan voorspeld werd. Over drie jaar wil het bedrijf dan ook zo'n 250 miljoen abonnees hebben bereikt. 

Om Disney+ nog meer te boosten heeft het een reeks van remakes, spin-offs en sequels aangekondigd, waaronder nieuwe Marvel-reeksen, "Star Wars"-series en een "Star Wars"-film. Maar ook een prequelserie van "Belle en het Beest" en een animatieserie van "Moana".

Lees verder onder tweet: 

Toch houdt het merk de lancering van zijn grootste en bekendste nieuwe films voor de cinemazalen. Zo zullen de nieuwe "Black Widow"-film, animatiefilm "Luca" en een prequel van "De Leeuwenkoning" eerst daar verschijnen. Premières in de cinema blijven belangrijk voor het bedrijf, klinkt het bij de leidinggevenden van het bedrijf. In 2019 waren de Disney-films goed voor 13 miljard euro aan cinematickets wereldwijd.

Oude titels in een nieuw jasje

Onder de nieuwe titels is ook een nieuwe film voor "Star Wars": "Rogue Squadron". De film zal worden geregisseerd door Patty Jenkins, de eerste vrouw die een "Star Wars"-film regisseert. Jenkins regisseerde ook al "Wonder Woman". 

Bij de nieuwe "Star Wars"-series zijn twee spin-offs van "The Mandalorian": "Rangers of the New Republic" en "Ahsoka". Beide series spelen zich af in hetzelfde tijdperk als "The Mandalorian". 

En ook de superhelden van Marvel zullen te zien zijn in zo'n 10 nieuwe series, waaronder "Secret Invasion" met Nick Fury - gespeeld door Samuel L. Jackson - en "Ironheart". En ook hier wordt één van de nieuwe series geregisseerd door (een) opmerkelijke regisseur(s). De Belgische regisseur Adil El Arbi heeft op Instagram aangekondigd dat hij samen met Bilall Fallah "Ms.Marvel" zal regisseren.

Lees verder onder de Instagram-post:

Ook Indiana Jones is terug van weggeweest. Mét Harrison Ford (78) nog een vijfde en laatste keer in de hoofdrol. De film is te zien vanaf juli 2022.

Opvallend is dat veel van de nieuwe titels gebaseerd zijn op populaire films en series in het verleden. Naast "Star Wars" en de superhelden van Marvel, komen ook "Belle en het Beest", "Buzz Lightyear", "Pinocchio" en "Peter Pan" aan bod. 

Meest gelezen