Kurt Desplenter

Europacollege in Brugge sluit gemeenschappelijke delen van studentenresidenties na lockdownfeestjes

Het Europacollege in Brugge gaat alle gemeenschappelijke delen van de residenties waar de studenten verblijven, sluiten. Afgelopen weekend werden studenten van het college betrapt tijdens 2 lockdownfeestjes. Dat is niet de eerste keer. Bij eerdere overtredingen in juni werd de politie zelfs uitgescholden. 

Nu het Europacollege de gemeenschappelijke delen sluit, hoopt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) dat nieuwe incidenten uitblijven.

"Ik heb gisteren contact gehad met de rector en die staat volledig achter het feit dat de politie streng optreedt ten opzichte van de studenten die het te bont maken in de verschillende residenties. Het Europacollege heeft zelf beslist om de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de leefruimtes waar er een televisie staat, af te sluiten voor de studenten. Zo kunnen er binnenshuis geen feestjes meer georganiseerd worden."

Het Europacollege heeft een zestal residenties in Brugge. Daar logeren studenten uit verscheidene Europese landen. Aan het college bereiden ze zich voor op hoge functies binnen Europa.

Meest gelezen