Foto: Belga

Gentse hordeloopster Eline Berings stopt voor WK atletiek indoor, na verplaatsing naar 2023: "Alle hoop op EK en Olympische Spelen""

Hordeloopster Eline Berings uit Gent gaat niet meer deelnemen aan het WK atletiek indoor in China. Door de onzekerheid van de coronacrisis heeft de organisatie beslist om het WK van 2021 naar 2023 te verhuizen. Eline Berings kondigde in september aan dat ze volgend jaar stopt en blijft bij die beslissing. "Op een bepaald moment is het goed geweest", zegt ze. 

Geen laatste WK atletiek indoor in 2021 meer voor de Gentse hordeloopster Eline Berings. Het evenement is met twee jaar uitgesteld door de coronapandemie. "Jammer, maar geen grote verrassing", zegt ze. Ze heeft wel begrip voor de beslissing om het wereldkampioenschap uit te stellen: "Maar als topsporter is het mentaal niet gemakkelijk om de zoveelste annulatie te krijgen."

EK in Polen en Olympische Spelen

Eind september kondigde Berings aan dat dit haar laatste jaar atletiek wordt en daar verandert het uitstel van het WK niets aan. "Het WK indoor atletiek stond inderdaad op mijn planning, maar was geen prioriteit. Nu hoop ik vooral dat het EK in Polen in maart wél nog doorgaat. Ook de Olympische Spelen, die uitgesteld zijn naar volgende zomer, is iets wat ik absoluut nog wil doen. Daarna is het aan de jeugd", lacht ze.

kasto80

Meest gelezen