Archieffoto
Pixabay

Gevangenissen Merksplas en Brugge kunnen vraag naar vuurkorven niet bijhouden

De vraag naar vuurkorven die gemaakt worden in de gevangenissen van Merksplas en Brugge is dit jaar enorm toegenomen. Wellicht zit de coronacrisis daar voor iets tussen. Nu we Kerstmis en Nieuwjaar niet binnen met familie of vrienden mogen vieren, zoeken veel mensen een vuurkorf om het buiten gezellig te maken.

De gedetineerden van de gevangenissen van Merksplas en Brugge kunnen de vraag naar vuurkorven amper bijhouden. Die worden al sinds de jaren ’80 gemaakt door gedetineerden. “We bieden die vuurkorven al jaren aan aan personeel van de gevangenis zelf”, zegt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. “Omdat we merken dat de vraag veel groter is dan andere jaren, hebben we besloten om de productie flink te verhogen.”

Gezellig

Wellicht hebben de vuurkorven hun populariteit te danken aan de coronacrisis. Nu we Kerstmis en Nieuwjaar niet binnen met familie of vrienden mogen vieren, zijn heel wat mensen op zoek naar een vuurkorf om het buiten gezellig te maken en zo toch samen te zijn.

De vuurkorven gemaakt door gedetineerden kosten 50 euro. De opbrengst gaat naar welzijnsprojecten voor gedetineerden.  

Meest gelezen