Tienen rolt draadloos internet uit vanaf 2021

In Tienen gaat de stad in het voorjaar van volgend jaar een gratis wifinetwerk uitrollen. "We willen van de stad een 'smart city' maken", klinkt het.

Dat gratis wifinetwerk kadert in een project van de Europese Commissie "WIFI4EU", wifi voor de Europese Unie dus, en dat project wil gratis wifi promoten op openbare plaatsen. "Concreet zullen bezoekers onder andere op de Grote Markt, de Kalkmarkt, de Veemarkt, de Nieuwstraat, op Heldenland en het stationsplein, gratis van dat wifinetwerk gebruik kunnen maken." zegt schepen van dienstverlening Gijsbrecht Huts.

"De Europese commissie voorziet hiervoor een eenmalige subsidie van 15.000 euro. De bedoeling is dat we ook op die punten sensoren kunnen plaatsen, waar we de verkeersstroom, de luchtkwaliteit of de bezoekersaantallen kunnen meten. We willen op termijn dus evolueren naar een 'smart city'" besluit Huts.

Meest gelezen