Pascale De Groote, algemeen directeur van de AP Hogeschool, kiest als eerste 4 kunstwerken uit

Kunstacademie Antwerpen organiseert online veiling met projecten van studenten

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen organiseert een online kunstveiling waarop studenten hun werken kunnen verkopen. Het gaat om een solidariteitsactie die de studenten perspectief moet bieden in de lockdownperiode. Want niet alleen hebben ze nog weinig contact met medestudenten, ook zijn veel studentenjobs weggevallen. "Het is een goed initiatief om de studenten weer op gang te trekken en om wat geld bij te verdienen", vertelt student fotografie Michel Vertongen.

De online kunstveiling moet de studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten ondersteunen. Alle studenten uit de afstudeerrichtingen kunnen hun werken verkopen en de opbrengsten van de zogenoemde (CLOSED)CLOSER-collectie gaan volledig naar de studenten zelf. 

Student fotografie Michel Vertongen heeft zo op één dag tijd al 3 foto's kunnen verkopen. Hij is dan ook tevreden met het initiatief van de Academie, want nu veel studentenjobs zijn weggevallen door de lockdownperiode kunnen de meeste studenten wel een extra centje gebruiken. "Het initiatief trekt de studenten weer op gang. Je zal er natuurlijk niet rijk van worden, maar het is altijd een leuk bijverdienste", vertelt Michel aan Radio 2 Antwerpen.

Het is een leuk bijverdienste en het is fijn om onze werken eindelijk aan een publiek te laten zien

Michel Vertongen, student fotografie aan de kunstacademie

Daarnaast blijkt de veiling ook een leerrijke ervaring. "Het is een hele goede manier om te leren hoe zo'n kunstverkoop precies verloopt. Dat leer je niet direct op de kunstschool en moet je eerder in de praktijk ontdekken. Dankzij dit initiatief leren we onze kunst dan ook naar waarde schatten", zegt Michel. 

"Het is fijn om onze werken eindelijk aan een publiek te laten zien, anders blijven ze maar gewoon in het archief liggen", besluit de student. Wie zelf een kunstwerk wil kopen, kan een kijkje nemen op de website van de Academie.  

Meest gelezen