Kunstgalerie Oscar De Vos

Latemse kunstgalerie stelt 21 originele etsen van Picasso tentoon én biedt ze ook te koop aan

Galerie Oscar De Vos in Sint-Martens-Latem heeft sinds kort 21 originele etsen van Pablo Picasso  hangen. Het gaat over composities die de kunstenaar uitvoerde tussen 1927 en 1971. "Een unieke tentoonstelling", zegt Edwin van Trijp bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Wie ervan droomt om een echte Picasso in huis te hebben, kan daarvoor in de kunstgalerie Oscar De Vos in Sint-Martens-Latem terecht. Sinds kort beschikken zij over een collectie van 21 originele, gesigneerde etsen van Pablo Picasso. "We hebben de werken aangekocht van een Parijse kunsthandelaar die zich toelegt op het verzamelen van werken op papier, waaronder verschillende etsen van Pablo Picasso", legt Edwin van Trijp van kunstgalerie Oscar De Vos in Sint-Martens-Latem uit. "Er zijn etsen uit het jaar 1927, maar we hebben ook een aantal etsen uit de jaren 60." 

Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een dergelijke collectie in een kunstgalerij te koop aangeboden wordt

Edwin van Trijp, kunstgalerie Oscar De Vos

Dat het over originele werken van Picasso gaat, is wel zeker. De werken zijn gesigneerd en kregen een nummer van 1 tot 50, wat betekent dat er over de hele wereld maar 50 exampleren van dat werk bestaan. "Dat wil zeggen dat de kunsthandelaar ze waarschijnlijk destijds aankocht bij de Parijse galerie Leiris, die op dat moment Picasso vertegenwoordigde", zegt Van Trijp. "Hij moet ze altijd bijgehouden hebben, want de werken zijn in perfecte staat."

(lees verder onder de foto)

Galerie Oscar De Vos

Hoeveel kost dat?

De etsen van Picasso worden niet enkel tentoongesteld, maar kunnen ook aangekocht worden. Volgens van Trijp is het waarschijnlijk de eerste keer dat in Vlaanderen een kunstgalerij een dergelijke collectie te koop aanbiedt. Maar hoeveel kost dat dan, zo'n ets van Picasso? "De prijzen liggen tussen de 5.000 euro en de 20.000 euro", zegt van Trijp. "Dat is natuurlijk veel geld, maar het gaat dan ook over originele drukken." Wat ze zelf voor de aangekochte werken betaalden, wilde hij niet kwijt. "Ze waren niet goedkoop, maar wel de moeite om in onze galerie aan te bieden", lacht hij.

De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 28/02/2021 en is vrij te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 to 18 uur.

kasto80

Meest gelezen