Nieuwe dorpskern voor Zonhoven

Zonhoven start volgend najaar met de bouw van een nieuwe dorpskern. "De Kwint" is een project met winkels, horeca, appartementen, een feestzaal en een lokaal politiebureau. Over ruim 3 jaar moet het project afgerond zijn. Het gemeentebestuur wil met het project de dorpskern versterken.

Op de site van het vroegere bankkantoor van ING tot en met de oude kapelanijen wordt het project “De Kwint” ontwikkeld. " Het wordt een mix van wonen, werken en ontspannen", zegt burgemeester Johny De Raeve (Open VLD). "Het moet de handel in de gemeente versterken en het centrum doen opleven." Het zijn de projectontwikkelaars Kolmont uit Hasselt en Vanhout Projects uit Geel die volgend najaar starten met de werken. 

Concreet zullen er midden in het centrum van Zonhoven 68 appartementen gebouwd worden met een ondergrondse parkeergarage. Er is plaats voor een nieuwe feestzaal, 10 winkels en een horecazaak. Ook het wijkkantoor van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad zal op de site een plaats krijgen.

De Kwint moet de handel versterken en het centrum doen opleven

Burgemeester Johny De Raeve

Om het project te realiseren zullen een aantal gebouwen moeten wijken. De oude feestzaal en café Quint worden afgebroken. Ook de twee oude kapelanijen, het gebouw van de CM en het vroegere ING bankkantoor gaan tegen de vlakte. 

De site is bijna 9000 vierkante meter groot. De nieuwe feestzaal moet klaar zijn over precies twee jaar.  Pas dan wordt de oude feestzaal afgebroken. Het volledige project zal midden 2024 rond zijn. 

Meest gelezen