Halattraction

Ook geen carnaval in Halle in 2021: "Hoge aantal coronabesmettingen laat feest niet toe"

Het stadsbestuur van Halle heeft samen met organisator Halattraction beslist om ook het carnaval van volgend jaar niet te laten doorgaan. Het aantal coronabesmettingen dat momenteel niet meer wil dalen, ligt aan de basis van de beslissing. Zo gaat één van de grootste carnavals van het land twee jaar op rij niet door. Pas in 2022 zal er opnieuw carnaval gevierd worden in Halle.

In maart van dit jaar moest de organisatie van het carnavalsfeest in Halle ook al aankondigen dat carnaval niet kon doorgaan omwille van de coronacrisis. En nu wordt duidelijk dat er ook in maart van volgend jaar geen carnaval gevierd zal worden. "We dachten toen dat we mits een kleine lockdowninspanning, de pandemie wel klein zouden krijgen, maar helaas. Ondertussen is corona heel dichtbij. Iedereen kent wel iemand uit z'n omgeving die besmet is geraakt door het virus", klinkt het. Halle verwacht dat carnavalsgroepen en -verenigingen het moeilijk zullen krijgen. Daarom heeft de stad een loods gehuurd waar ze tijdelijk hun materiaal in kunnen onderbrengen, en worden de subsidies met 25 procent verhoogd.

Geen half carnavalsfeest

De optie om carnaval Halle te vieren op een ander moment in het jaar kon op niet veel bijval rekenen. "Wij willen geen half carnaval vieren. Het is alles of niets", klinkt het bij de verenigingen. "Eén ding werd duidelijk na afloop van die eerste vergadering: de Halse groepen willen hun carnaval vieren zoals dat al meer dan honderd jaar gebeurt en dat is met halfvasten. Met alles erop en eraan."

Meest gelezen