Stadspersoneel Leuven zal ook na coronacrisis deels telewerken: "Twee dagen per week wordt de norm"

De stad Leuven wil haar personeel met een kantoorjob ook na de coronacrisis twee dagen per week thuis laten werken. Op die manier wil de stad als werkgever het beste halen uit de combinatie van kantoorwerk en telewerk en de autonomie van haar medewerkers stimuleren.

Wie in aanmerking komt om thuis te telewerken, krijgt van de stad de nodige computeruitrusting. Werknemers die dat willen krijgen ook een ergonomische bureaustoel, om rugproblemen te voorkomen. Die komen van een bedrijf dat oude bureaustoelen een tweede leven geeft. "We vinden het maar normaal dat we als werkgever onze medewerkers helpen om gezond te blijven", zegt schepen van personeel Thomas Van Oppens (Groen). "En door de bureaustoelen een tweede of derde leven te geven, zetten we de eerste stappen naar een circulaire kantoorinrichting. Daardoor stoten we minder CO₂ uit, springen we duurzaam om met grondstoffen en produceren we minder afval."

Wie structureel thuis werkt, krijgt bovendien ook een vergoeding van drie euro per dag om de extra kosten voor verwarming en elektriciteit te betalen.

Meest gelezen