Steeds meer boetes in Limburg voor overtredingen van de coronamaatregelen

De Limburgse politie schrijft de jongste maanden steeds meer processen-verbaal uit voor overtredingen van de coronamaatregelen.  Het waren er in november 6.700, ruim 2000 meer dan in juni.   

In november zijn er in Limburg meer dan 6.700 pv's uitgeschreven. Dat zijn er 300 meer dan in oktober en 500 meer dan in september.  Het zijn er heel wat meer dan in juni, toen waren er 4.500 pv's. 

 In de meeste gevallen gaat het over een minnelijke schikking, maar zo'n 1 op 10 van de overtreders moet voor de rechter verschijnen. Pieter Stauven van het Limburgse parket: "Van de 6.741 processen-verbaal zijn er al 5 procent gevonnist. 5 procent staat nog in de wachtrij, dat zijn de mensen die een boete niet betaald hebben, mensen die de feiten betwisten maar waarvan het openbaar ministerie vindt dat de vaststellingen correct zijn, en dat zijn de mensen die al eerder tegen de coronalamp gelopen zijn. 

Opnieuw feestje en samenscholing

Woensdagavond heeft de politie weer een lockdownfeestje moeten stilleggen in een appartement in Hasselt. Daar zaten 7 mensen samen, ze hadden ook drugs bij zich. 

In Maasmechelen stonden negen jongeren samen op straat, ze kregen een boete omdat ze het samenscholingsverbod negeerden. 

 

 

Meest gelezen