Studenten Erasmushogeschool Brussel krijgen diploma verpakt in.... een pizzadoos

De Erasmushogeschool in Brussel bezorgt haar afgestudeerde leerlingen een bijzondere diploma-uitreiking. Door de coronamaatregelen kan een traditionele proclamatie niet plaatsvinden. Daarom brengen tientallen docenten de hele maand december diploma's tot aan de voordeur van hun studenten. De diploma's zitten, heel toepasselijk, verpakt in een pizzadoos.

Ook in coronatijden studeren leerlingen af van school, maar dan wel zonder afstudeerceremonie. Om hun afgestudeerde leerlingen toch in de bloemetjes te zetten, brengen de docenten van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) de diploma's bij de studenten aan huis. "Afstuderen is een mijlpaal in je leven", vertelt Katrien Van Beneden, docent Voedings-en Dieetkunde aan de EhB. "Daar moet toch even bij stilgestaan worden. Daarom hebben we met de docenten een alternatief bedacht voor de traditionele afstudeerceremonie: een 'delivery service' voor je diploma aan huis."

Diploma via levering aan huis of take away

Alle afgestudeerden konden vooraf kiezen: je diploma aan huis geleverd (home delivery), je diploma komen ophalen met een feestelijke toets (take away special) of gewoon langskomen op het secretariaat (take away standard). Om helemaal in de sfeer te blijven,zijn de diploma’s in een feestelijke pizzadoos verpakt. Samen met enkele geschenkjes wordt het zo toch nog een memorabel moment tussen student en docent. "Het is een leuk persoonlijk alternatief voor het grote afstudeerfeest van normaal", vertelt Van Beneden. Zelf vindt ze het ook fijn om haar studenten nog eens terug te zien. "Dat is nu toch al een hele tijd geleden en het is tof om een kort praatje te kunnen maken aan hun voordeur. Waar zijn ze intussen beland, wat zijn hun plannen voor de toekomst?"

In 2021, als het weer zal mogen, plant de hogeschool wel nog een reüniemoment per opleiding, zodat alle studenten eindelijk nog eens al hun klasgenoten tegelijk kunnen ontmoeten.

Meest gelezen