TIME verkiest Joe Biden en Kamala Harris tot personen van het jaar

De verkozen president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris zijn door het tijdschrift Time uitgeroepen tot personen van het jaar. Volgens het tijdschrift staan de twee symbool voor het weer samenbrengen van mensen, in de plaats van te verdelen. Het is de eerste keer dat de verkozen president en zijn vicepresident de titel samen krijgen. 

"Om Amerika's verhaal te veranderen, om te tonen dat de krachten van empathie groter zijn dan de razernijen van verdeeldheid, om een visie te delen van genezing in een treurende wereld, om die redenen zijn Joe Biden en Kamala Harris personen van het jaar 2020 van TIME", zegt hoofdredacteur Edward Felsenthal in een persbericht.

AFP or licensors

Verkozen president Biden en Harris hebben de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen, na een campagne waarin ze beloofden dat ze het land weer zouden herenigen, en komaf zouden maken met de chaos onder aftredend president Donald Trump. Ze beloofden ook de coronapandemie aan te pakken, die zeer zwaar huishoudt in het land.

Voetnoot: bijna elke Amerikaanse president is ooit tot persoon van het jaar verkozen. 

verkozen vicepresident Kamala Harris
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Trump en viroloog Fauci haalden het niet

Andere kanshebbers waren president Donald Trump, de hulpverleners uit de eerstelijnszorg, viroloog Anthony Fauci en Black Lives Matter, de beweging voor rassengelijkheid.

Vorig jaar koos TIME de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg tot persoon van het jaar 2019.

TIME eert al sinds 1927 internationale persoonlijkheden die de grootste impact hadden het voorbije jaar.

Viroloog Anthony Fauci haalde het niet
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen