Twee minderjarigen plegen bommelding in Sint-Gummaruscollege in Lier

De politie heeft de daders gevonden van de bommelding in het Sint-Gummaruscollege in Lier. Het gaat om twee minderjarigen. Ze werden opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten. Het parket moet nu beslissen of ze voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

De valse bommelding gebeurde kort voor de middag in het Sint-Gummaruscollege in Lier. Zo’n 40 mensen waren toen aanwezig op de school. Het waren leerkrachten, maar ook studenten die aan het leren waren voor hun examens. De school en de omliggende gebouwen werden ontruimd. Zo’n 350 leerlingen die onderweg waren naar de school om examen af te leggen, werden terug naar huis gestuurd. De examens werden afgelast.

Na onderzoek bleek de valse bommelding gepleegd door twee minderjarigen. Het zijn geen leerlingen van het Sint-Gummaruscollege en ze wonen ook niet in Lier. Ze zijn opgepakt en enkele uren later opnieuw vrijgelaten. Het parket moet nu beslissen of het tweetal voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

Meest gelezen