Verkeersdrempels in Vilvoorde op plek waar Merel werd doodgereden: "Eindelijk, maar 5 jaar te laat"

In Vilvoorde heeft het stadsbestuur twee verkeersdrempels aangelegd in de Jan Frans Willemstraat, de straat waar de toen twaalfjarige Merel vijf jaar geleden doodgereden werd door een hardrijder.

De stad Vilvoorde heeft twee verkeersdrempels laten bouwen en die liggen nu vlak voor de kruising met de fietssnelweg F1 over de Zenne. Die moeten er nu voor zorgen dat de wagens minder snel rijden. De ouders van Merel zijn blij dat er eindelijk iets wordt gedaan om de drukke straat verkeersveiliger te maken, al had dat veel eerder moeten gebeuren.

"Dat is voor ons vijf jaar te laat", zegt Kris De Prins, de papa van Merel. "Als die er toen gelegen hadden, was het ongeval misschien niet eens gebeurd, maar dat weet je natuurlijk niet. Bij Merel ging het ook om een samenloop van factoren. De hoofdreden daar is de man die het veroorzaakt heeft. Die had geen rijbewijs, geen verzekering, de wagen was niet ingeschreven, allemaal redenen waarom die wagen daar op dat moment niet had moeten zijn. Eigenlijk moet er meteen actie ondernomen worden wanneer zo iets gebeurt, en verkeersveiligheid moet voor mij topprioriteit zijn, en dat is nog altijd niet vind ik." 

Merel werd op 28 oktober 2015 op het fietspad aangereden aan het het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kwam begin dit jaar vrij onder voorwaarden. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later die avond aan haar verwondingen. 

Meest gelezen