Ertebrekers

West-Vlaamse "Ertebrekers" brengen kerstplaat uit: "Vette knipoog naar Kerstmis"

De West-Vlaamse groep "Ertebrekers" hebben een kerstsingle op de markt gebracht: "Blut". Het is volgens de makers een pijnlijk actueel nummer, dat een soort hart onder de riem steekt bij al wie te lijden heeft onder deze huidige crisis. "Met een vette knipoog naar Kerstmis, weliswaar", zegt zanger Jeffrey Bearelle.

"Onze kerstsingle klinkt heel vrolijk, maar de inhoud is dat net iets minder", vertelt zanger Jeffrey Bearelle uit Ingelmunster aan Radio 2 West-Vlaanderen. "2020 is voor de meeste mensen een minder aangenaam jaar geweest. Sommige mensen hebben het echt wel lastig als het gaat over mentaal welzijn. Maar ook op financieel gebied is het dit jaar niet altijd even simpel, zeker voor de muziek- en horecasector. Daarom hebben wij een kerstliedje gemaakt met de nodige dosis humor."

"Ik vind niet dat elke zelfrespecterende band een kerstsingle moet hebben. We hebben dit liedje eerder toevallig in een kerstjasje gestoken", lacht Bearelle. "Het paste gewoon perfect in de tijd waar we nu in leven."

Videoclip

Jeffrey Bearelle vindt het jammer dat hij Flip Kowlier en Peter Lesage, de andere groepsleden, minder ziet door de coronacrisis. "Er zijn geen optredens en dus ook geen repetities", zegt hij. "Maar we proberen af en toe te bellen of te skypen met elkaar. De tweede lockdown vind ik persoonlijk zwaarder dan de eerste. Het is een kwestie van doorbijten nu. Vanaf de lente hebben we weer wat optredens gepland. Hopelijk kunnen ze doorgaan. Ondertussen probeer ik positief te blijven. Er is sowieso licht aan het einde van de tunnel."

De videoclip van de kerstsingle "Blut" staat sinds vandaag online.

Meest gelezen