Videospeler inladen...

Vuurmanden in alle soorten en maten zijn succesartikel, maar brandweer waarschuwt: "Dit is niet zonder risico"

Andere jaren zijn vuurkorven en -schalen een typisch zomerproduct voor de tuincentra, maar deze winter gaan ze massaal de deur uit. Het blijkt voor veel mensen een goede manier om vrienden en familie even te zien, buiten bij houtvuur. Want binnen bezoek ontvangen, is heel erg beperkt. Maar ook vuurtje stoken is een kunst, en de brandweer geeft graag veiligheidstips.

Leveranciers van vuurkorven en andere recipiënten kunnen de vraag niet aan. Die is meer dan verdubbeld ten opzichte van van vorig jaar. De prijzen variëren van minder dan 20 euro tot ruim boven de 200 euro, afhankelijk van de soort en de grootte. Maar de stabiliteit en de veiligheid spelen bij de prijs ook een rol. 

De brandweer is de laatste tijd al verschillende vuurkorven moeten komen blussen. En als het aan hen lag, zagen de brandweermannen liever niet dat we ze zo massaal gebruikten. Wie dat toch wil doen, krijgt hier deze veiligheidstips mee.

Videospeler inladen...

Meest gelezen