15 mensen betrapt op lockdownfeest in Mechelen: garage was ingericht als fuifzaal

In het centrum van Mechelen heeft de politie afgelopen nacht 15 mensen betrapt op een lockdownfeest. Ze waren bijeengekomen in een garage die ingericht was als fuifzaal. De muziek was tot buiten te horen. De aanwezigen waren tussen 19 en 30 jaar oud. Ze kregen allemaal een proces-verbaal en zullen voor de rechtbank moeten verschijnen. De organisator (30) werd ter beschikking gesteld van het parket. Verschillende aanwezigen hadden ook drugs en verboden wapens op zak. Op een andere plaats in Mechelen werd nog een lockdownfeest stilgelegd met 7 aanwezigen. 

Lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg afgelopen nacht rond 0.45 uur een oproep voor een feest in de Augustijnenstraat. De muziek was er tot buiten te horen en er was ook te horen dat meerdere mensen mee aan het zingen waren. Het parket gaf toestemming aan de politie om binnen te gaan en omdat de deur niet opengedaan wordt na kloppen, breekt de politie die zelf open. 

De garage van de woning was ingericht als fuifzaal met muziekinstallatie, biljart- en voetbaltafel. Er worden ook grote hoeveelheden drank en leeggoed aangetroffen. Een aantal bezoekers hadden ook marihuana, cocaïne of hasj op zak en verboden wapens, zoals een boksbeugel en pepperspray. Alles werd in beslag genomen. 

Tegen de aanwezigen, allemaal tussen 19 en 30, werd een proces-verbaal opgesteld. De organisator (30) werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

Later in de nacht werd ook aan de Oude Baan in Mechelen-Noord een feest stilgelegd. Daar waren 7 mensen bijeen in een woning. 

Dagvaarding voor politierechtbank

Bij de start van de tweede lockdown heeft het parket Antwerpen de aanpak rond mensen die aanwezig zijn op zogenaamde lockdownfeestjes verstrengd. Wie meerderjarig is, krijgt meteen een proces-verbaal en zal voor de politierechter moeten verschijnen. 

De straffen kunnen dan ook hoger zijn dan een GAS-boete: wie betrapt wordt riskeert een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete van 208 tot 4.000 euro. Wie veroordeeld wordt, moet ook dagvaardings- en gerechtskosten betalen. Die bedragen ongeveer 300 euro. Een veroordeling komt ook op je strafblad.

Meest gelezen