Radio 2

Vervroegde kerstvakantie in Bertem en Hoegaarden door coronavirus

De Vrije Basisschool De Waaier in Bertem blijft gesloten tot het einde van de kerstvakantie.  Eén leraar testte positief op het coronavirus. Daardoor moeten zeven andere collega's thuisblijven. De directie besloot om de school te sluiten. Er is wel opvang voorzien. Ook in Hoegaarden moet een school dicht blijven.

"Enkele leraars die in contact kwamen met de besmette leerkracht, vertoonden symptomen van COVID. Zij zijn getest, maar het resultaat is nog niet bekend", vertelt Joël Vander Elst (GBL-Open VLD), de burgemeester van Bertem.  Andere leraars die contact hadden met hun besmette collega, moeten in quarantaine. In totaal moeten acht leerkrachten thuisblijven. De school voorziet opvang, maar aan de ouders wordt gevraagd om hun kinderen zoveel mogelijk thuis te laten.

Leerkrachten vallen uit

In Hoegaarden gaat de gemeentelijke basisschool aan de Doelstraat dicht. "Doordat steeds meer leerkrachten uitvallen is het niet langer mogelijk om degelijk en veilig onderwijs te bieden", laat schepen van onderwijs Hans Decoster op Facebook weten.  "Zowel de kleuterschool als de lagere school op deze locatie gaan dicht. Er wordt wel afstandsonderwijs voorzien voor alle kinderen.Voor de mensen uit de essentiële beroepen voorziet de school noodopvang. Deze moet vooraf gereserveerd worden. De kleuterschool van Outgaarden is in quarantaine geplaatst. Dit betekent dat alle kleuters thuis moeten blijven. Er is wel afstandsonderwijs voorzien, maar er kan geen noodopvang georganiseerd worden."

Meest gelezen