Videospeler inladen...

Brand Bionerga in Houthalen-Helchteren kan nog dagen duren

Gisterenavond brak er rond 22 uur brand uit in een grote houtvoorraadbunker bij de afvalverbrandingsoven van Bionerga in Houthalen-Helchteren. De brandweer van hulpverleningszone Oost-Limburg vindt het beter om het hout gecontroleerd te laten opbranden.

Omwonenden van de afvalverbrandingsoven in Houthalen-Helchteren kunnen nog enkele dagen last hebben van geur- en rookhinder. De brandweer laat immers de houtvoorraad gecontroleerd opbranden. De brand ontstond gisteren rond 22 uur en zorgde vooral voor een felle rookontwikkeling, maar er is geen gevaar geweest voor de omliggende bedrijven en omwonenden. Er vielen ook geen gewonden bij de brand.

Zelfontbranding

"De brand is ontstaan door zelfontbranding", laat burgemeester Alain Yzermans (SP.A) van Houthalen-Helchteren weten. "Het vuur in de opslagbunker is zondagochtend opnieuw aangewakkerd. Maar het gaat uitsluitend om houtafval en er is geen risico voor omliggende bedrijven en bewoners."

Meest gelezen