foto: Radio 2

Kinderen uit As organiseren inzamelactie voor De Warmste Week: “Mensen helpen geeft ons een goed gevoel"

De broertjes Michiel (11) en Mathieu (10) Moermans uit As besloten zich in aanloop naar kerst in te zetten voor het goede doel. Ze klopten aan bij hun buurmeisjes Tess (13) en Lies (10) Lemmens en organiseerden een actie voor De Warmste Week. “We zamelen voedsel in voor mensen die het nodig hebben”, licht initiatiefnemer Michiel de actie toe.

“Alleen in As zijn er al 110 gezinnen die extra hulp kunnen gebruiken. Dat er in onze kleine gemeente zoveel mensen in kansarmoede leven hielden we niet voor mogelijk”, biecht Lies eerlijk op. “Toen de buurjongens voorstelden om een inzamelactie voor voedingsproducten op poten te zetten waren mijn zus en ik meteen enthousiast." “Klopt”, vervolgt Lies. “In tijden van corona hebben arme mensen het nog extra moeilijk. 

Hen een handje helpen geeft ons een goed gevoel. Michiel en Mathieu hadden alvast een duidelijke poster ontworpen. Die hebben we verspreid in winkels en in brievenbussen. Er staat op vermeld welke producten we konden gebruiken en waar ze ingeleverd kunnen worden.”

We kunnen nog steeds alle hulp gebruiken

Mathieu

“Iedereen die ons helpt kan rekenen op een bedankkaartje”, vertelt Michiel. “We hebben er elk eentje ontworpen. Mijn exemplaar is versierd met kerstboompjes en kerstwensen van ons alle vier.” 

“Onze actie is zowel op school als in de buurt met veel enthousiasme onthaald”, pikt zijn broer Mathieu in. “Maar we kunnen nog steeds alle hulp gebruiken. Hoe meer voedingsproducten we binnen krijgen, hoe beter. Mensen in As en omstreken mogen nog tot 27 december voedsel binnenbrengen dat goed te bewaren is. Dat kan elke weekdag na vier uur, of op weekenddagen. Aanbellen kan op de Steenweg nummer 98 of 104 in As.”

Meest gelezen