Kurt Desplenter

Opnieuw een lockdownfeestje stilgelegd in het Europacollege: "Studenten plakken hun ramen af en verzegelen hun deuren"

 

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in een residentie van het Europacollege in Brugge opnieuw 7 studenten betrapt tijdens een lockdownfeestje.  Het is al de zoveelste inbreuk van de studenten tegen het verbod op feestjes tijdens corona. 

Deze keer waren de studenten aan het vieren in het studentenverblijf in de Rode Nonnenstraat in Brugge. Dat, ondanks de herhaaldelijke waarschuwingen van de rector. 

Vorig weekend moest de politie nog twee feestjes stilleggen, in een andere residentie. In juni hielden studenten feestjes om het einde van het schooljaar te vieren, terwijl het verboden was. En in september was er ook al een grote corona-uitbraak, nadat studenten besmet bleken, door illegale lockdownfeestjes. En nu dus opnieuw. 

"Bij sommigen is het echt onwil"

Sommige van die studenten zijn echt hardnekkig, zegt de burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V):  "Er is door de politie ook vastgesteld dat in sommige residenties de ramen worden afgeplakt zodat men niet meer van buitenaf kan zien wat er binnen gebeurt. Ze sluiten de deuren ook hermetisch af. Dus er is echt wel onwil in sommige gevallen."

Volgens de burgemeester is het aan de procureur (het parket) om zwaardere sancties op te leggen, of de studenten voor de rechter te laten verschijnen. De studenten van het Europacollege hebben verschillende nationaliteiten en bereiden zich voor op belangrijke functies binnen de Europese instellingen, zoals diplomaat bijvoorbeeld. Net omdat ze meestal in het buitenland gedomicilieerd zijn, is het administratief niet evident om ze hier snel te berechten. 

Morgen zitten de politie en de procureur samen om te kijken of ze de studenten toch niet sneller kunnen berechten. 

Meest gelezen