Politie op zoek naar dader van twee ongevallen met vluchtmisdrijf én carjacking in Rijkevorsel

De politie Noorderkempen zoekt een bestuurder die zaterdagavond twee ongevallen veroorzaakte en daarna vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Na een van de ongevallen verkeerde een 19-jarige een tijd lang in levensgevaar, maar dat is intussen geweken. Daarnaast vielen er nog 3 lichtgewonden. De dader heeft de auto waarmee hij reed, achtergelaten na het tweede ongeval en ging ervan door met de auto van een man die stopte om hulp te bieden. Toen hij merkte dat er nog een vrouw en een kind in die auto zaten, is hij nog even gestopt om hen eruit te laten.

Zaterdagavond, rond 18.30 uur, reed een bestuurder aan hoge snelheid twee andere auto's voorbij op Gammel in Rijkevorsel. Nadat hij ingehaald had, heeft de bestuurder plots geremd, waardoor het tot een kettingbotsing kwam met drie auto's. 

De vrouwen die met de auto's reden, 24 en 27 jaar jong, raakten lichtgewond. Eén van hen werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Levensgevaar

De bestuurder die de kettingbotsing veroorzaakt had, is daarna gevlucht met gedoofde lichten. Vervolgens botste hij op de Oostmalsesteenweg, aan een tankstation, op een bestelwagen 

De bestuurder daarvan, een 19-jarige man uit Rijkevorsel, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is intussen buiten levensgevaar. Zijn 21-jarige passagier, ook uit Rijkevorsel, raakte lichtgewond.

Carjacking

De bestuurder die beide ongevallen veroorzaakte,  kon niet meer verder met zijn eigen auto en is dan gevlucht met de auto van een man die stopte om hulp te bieden. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd door de politie. 

Toen de dader even later merkte dat er ook nog een vrouw en een kind in de auto zaten, is hij even gestopt om die eruit te laten. 

Meest gelezen