Politie onderzoekt ontploffing in Hoboken

In het Antwerpse district Hoboken zijn brandweer en politie uitgerukt voor een ontploffing in de Hollebeekstraat. De voorgevel van een woning en enkele geparkeerde auto’s raakten daarbij beschadigd, zegt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. DOVO, de explosieven-opruimingsdienst van het leger, onderzoekt nog of het gaat om zwaar vuurwerk of een ander explosief. 

Hoboken werd zondagavond, rond 22.15 uur, opgeschrikt door een heel  luide knal in de Hollebeekstraat. Ter plaatse bleek er zware schade te zijn aan de gevel van een woning.

"Ik hoorde eerst een kleine knal", vertelt een vrouw die in de straat woont. "Ik dacht dat het van die voetzoekers waren die jongeren geregeld afsteken." De vrouw wilde dan buiten gaan kijken en toen volgde een tweede ontploffing: "Ik was nog in de gang en dat was een heel erge knal, waarbij je echt een schok voelde. Toen ik buiten was, zag ik iedereen komen kijken en honderd meter verder zagen we een beetje rook of mist. Dus het was wel duidelijk dat het iets groots was." 

DOVO

De brandweer en de lokale politie van Antwerpen kwamen ter plaatse om de oorzaak van de explosie te onderzoeken. Voorlopig is het niet duidelijk wat de ontploffing precies heeft veroorzaakt: zwaar vuurwerk of een ander explosief. "Ontmijningsdienst DOVO zal daar uitsluitsel over moeten geven", zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Ook eventuele daders worden nog gezocht: "Er waren wel mensen die voor de knal twee mannen hebben gezien, één op een brommer en één te voet, die naar de huizen aan het kijken waren", vertelt de buurtbewoonster nog.

Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse voor onderzoek:

Videospeler inladen...

Meest gelezen