Politie pakt 29-jarige man op die gezocht werd voor vluchtmisdrijven én carjacking in Rijkevorsel

De lokale politie van de zone Noorderkempen heeft een 29-jarige man uit Antwerpen opgepakt als verdachte in het onderzoek naar de twee zware ongevallen met vluchtmisdrijf én een carjacking in Rijkevorsel zaterdagavond. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Even terug naar zaterdagavond: rond 18.30 uur reed een bestuurder aan hoge snelheid twee andere auto's voorbij in Rijkevorsel. Nadat hij ingehaald had, remde de bestuurder plots hard, waardoor het tot een kettingbotsing kwam. De vrouwen die met de auto's reden, raakten lichtgewond.

Maar dat was nog lang niet alles. De bestuurder die de kettingbotsing veroorzaakt had, vluchtte daarna met gedoofde lichten en botste op een bestelwagen. De bestuurder daarvan werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is intussen buiten levensgevaar. Een 21-jarige passagier raakte lichtgewond.

Als klap op de vuurpijl is de bestuurder die de twee ongevallen had veroorzaakt gevlucht met de auto van een man die stopte om hulp te bieden. 

Uitgeleend

Lang verhaal kort: via de boorddocumenten van de auto waarmee de brokkenpiloot eerst reed, kwam de lokale politie uit bij de eigenaar van die auto. Maar die liet dan weer weten dat hij in het buitenland zit, en zijn auto had uitgeleend aan een 29-jarige man. 

Vervolgens heeft de politie die man, die in Antwerpen woont, opgespoord en gearresteerd. Hij zal nu verhoord worden over wat er zaterdagavond is gebeurd. De man is geen onbekende voor de politie; hij werd eerder veroordeeld voor drugsfeiten.

Meest gelezen