Beiaardier geeft open raam-concert in Lommel: "Om dagelijkse coronabeslommeringen even achter ons te laten"

Jan Verheyen, de stadsbeiaardier van Hasselt en Pelt trekt deze maand met een mobiele beiaard door Vlaanderen, voor open raam-concertjes aan zorginstellingen. Vandaag hield hij voor het eerst halt in Limburg, aan de woonzorgcentra Hoevezavel en Ploeg Dries in Lommel.

Het concept van de open raam-concerten is heel simpel. Jan Verheyen zet zijn mobiele beiaard vlakbij het woonzorgcentrum en de bewoners blijven binnen en zetten hun raam op een kier om van de muziek te kunnen genieten. "Samen met een zangeres breng ik dan enkele kerstliedjes, zoals Stille Nacht, Jingle Bells, Santa Claus Is Coming to Town, ... dus zowel ingetogen als vrolijke kerstliedjes."

De bewoners van het woonzorgcentrum Ploeg Dries waren vanmiddag blij verrast. "Oh, dit is leuk", zegt Annemie. "Want voor de rest zitten we hier allemaal opgesloten hé, we kunnen nergens naartoe." 

Kersttournee

De kersttournee begon vorige week maandag en eindigt op dinsdag 29 december. Goed voor in totaal 42 open raam-concertjes. De precieze locaties zijn geheim, om te voorkomen dat mensen er massaal op af komen.

Meest gelezen