Halle tikt kerstman zonder mondmasker op de vingers: "Hier geen scenario zoals met Sint in rusthuis Mol" 

In Halle is er dit weekend wat commotie ontstaan rond de kerstman die op de foto ging met kinderen terwijl hij geen mondmasker droeg. De handelaars van Halle hadden de kerstman tijdens het weekend gevraagd om in de winkelstraat wat kerstsfeer te brengen. Maar er kwam reactie op omdat de kerstman geen mondmasker droeg. De burgemeester heeft dan gebeld met de kerstman en vanaf nu verloopt alles coronaveilig.

"De Verenigde Handelaars van Halle hadden tijdens het weekend een kerstman voorzien om wat sfeer te creëren", vertelt burgemeester Marc Snoeck. "Het plan was om de kerstman in een grote doorschijnende kerstbal te zetten, maar die kerstman is daar uitgekomen om met kinderen op de foto te gaan. De kerstman droeg geen mondmasker, en dat in onze drukste winkelstraat. Ik begrijp dat daar wat commotie rond was."

Door die baard en snor is het niet eenvoudig om een mondmasker te dragen 

De burgemeester heeft dan meteen de kerstman gebeld om te zeggen dat het niet veilig was. "De kerstman vertelde me dat het niet eenvoudig is met zijn baard en snor om een mondmasker te dragen. Maar zondag is hij dan toch in zijn grote kerstbal blijven zitten. En de foto's met de kinderen zijn vóór de bal genomen, zodat er geen contact meer was tussen de kinderen en de kerstman. Volgend weekend zal de kerstman er weer zijn, maar dan zal hij een sjaal dragen voor zijn neus en mond zodat het toch coronaveilig is. Het is trouwens verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten van Halle, zeven dagen op zeven," aldus burgemeester Marc Snoeck. 

Meest gelezen