Karina Rombauts en Marc Grootjans

CD&V verdeeld over doorgeven van burgemeesterssjerp in Machelen

In Machelen is er onenigheid ontstaan over de opvolging van Marc Grootjans als burgemeester. Bij het begin van de legislatuur was afgesproken dat Karina Rombauts na 2 jaar de burgemeesterssjerp zou overnemen van Grootjans. Maar binnen hun partij CD&V lijkt daarover nu verdeeldheid te zijn.

Afgelopen donderdag zou Karina Rombauts normaal gezien bij gouverneur Spooren de eed afleggen als nieuwe burgemeester van Machelen.  Maar om privé-redenen werd die eedaflegging afgelast.  Nochtans was bij het begin van de legislatuur afgesproken dat Grootjans na 2 jaar de fakkel zou doorgeven aan Rombauts.

Verdeeldheid binnen CD&V

Binnen CD&V,  de partij van Grootjans en Rombauts,  zijn er blijkbaar twee kampen ontstaan. Een deel van de partij zou maar weinig vertrouwen hebben in de nieuwe burgemeester.  Nochtans haalde Karina Rombauts bij de verkiezingen van twee jaar geleden 930 voorkeurstemmen tegenover 493 voor Grootjans. Maar omdat haar man zwaar ziek was geworden, liet ze de burgemeesterssjerp gedurende 2 jaar aan Marc Grootjans. Rombauts zou dan de fakkel overnemen in 2021. Maar de eedaflegging, voorzien afgelopen donderdag, werd om "privé-redenen" afgelast.

Wat is er aan de hand ?

Het is nog niet duidelijk wat er nu echt aan de hand is in Machelen. Want noch Rombauts noch Grootjans wilden voorlopig reageren op het uitstel van de eedaflegging.  Eerder werd er al gezegd dat Grootjans geen schepen wilde worden, omdat de bevoegdheden die hij zou overnemen, hem niet interesseerden. Maar volgens insiders zou Grootjans binnen CD&V meer steun en vertrouwen genieten dan Rombauts.  Het is onduidelijk hoe het nu verder moet.  Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Meest gelezen