Radio 2

Omgekeerde coronakerstboom op rotonde in Veldegem verdwijnt binnenkort: "We moeten streng zijn"

Op de rotonde op het Kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Koning Albertstraat in Veldegem, bij Zedelgem, staat een omgekeerde kerstboom versierd met slingers, mondkapjes en een nep-drone. Het werk is niet vergund en moet weg. "We moeten streng zijn", zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Niemand weet wie de kerstboom op de rotonde in Veldegem heeft gezet of wat de betekenis er achter is, maar vermoedelijk is hij geplaatst in de  nacht van vrijdag op zaterdag. "Ik heb hem zaterdagochtend opgemerkt", zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-nieuw). "En ik weet zeker dat hij er vrijdagavond nog niet stond". Maar ze kan ermee lachen. "Die kerstboom staat daar niet in de weg en is een grappige knipoog naar de coronacrisis. Die mondkapjes spreken voor zich. Waarom hij omgekeerd staat, is mij niet zo duidelijk. Misschien omdat de wereld op zijn kop staat sinds het coronavirus?"

"We hebben niks tegen kunst, maar ..."

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat verantwoordelijk is voor de rotonde, is strenger. "We zien uiteraard de grap in van de installatie", vertelt woordvoerster Veva Daniëls. "We hebben ook niks tegen kunst, maar er zijn strikte regels over wat wel en niet mag langs de gewestwegen en we moeten daar strikt in zijn. Er is geen vergunning aangevraagd voor de kerstboom, dus binnenkort laten we hem weghalen." 

Meest gelezen