James Arthur Photography

Dendermonde gaat groene parking aanleggen in kunstenaarsdorpje Vlassenbroek

Volgend jaar komt er een groene parking aan de rand van Vlassenbroek, een dorp bij Dendermonde. De parking moet ervoor zorgen dat er minder auto's in de dorpskern staan. De parking zal letterlijk in het groen liggen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de klinkers op de parking waterdoorlatend zijn.

"De parking komt aan de ingang van een heel mooi kunstenaarsdorpje dat omgeven is door een groene rand, en eigenlijk moet deze parking daar perfect inpassen", zegt schepen Leen Dierick (CD&V). "Vandaar dat we een aantal maatregelen hebben genomen, zoals een heel grote groenbuffer met bomen rondom de parking. We kiezen ook voor waterdoorlaatbare klinkers zodat er mettertijd ook groen kan tussen komen. De parking moet mooi in de omgeving passen."

Vlassenbroek is populair bij wandelaars of mensen die er willen genieten van het uitzicht. Maar mensen rijden daarvoor tot in het centrum van het dorp en dat wil de stad in de toekomst vermijden. Vandaar dat er aan de inkom van het dorp een parking voor 74 wagens komt met ook een overdekte bushalte. Maar ook in het dorp zijn er werken gepland. "We plannen een volledige vernieuwing van de riolering en de wegen in het dorp, zodat het nog mooier zal zijn en dat het afvalwater in de riolering terecht komt", aldus schepen Dierick.

Meest gelezen