Eén-serie "Black-out" binnenkort op het scherm in VS, Canada, Australië en Nederland

De fictiereeks "Black-out", momenteel te zien bij Eén, is verkocht aan de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. Na onder andere "Undercover", "Beau Séjour", "Tabula rasa" en "De twaalf" steekt zo nog een Eén-reeks de landsgrenzen over. Binnenkort kan iedereen daar zich laten meeslepen door deze thrillerreeks en talent van hier ontdekken. Eerder werd Black-out al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa.

Wie heeft het licht uitgedaan? Binnenkort wordt die vraag niet enkel in Vlaanderen, maar ook in het buitenland gesteld. De spannende fictiereeks "Black-out" is verkocht aan alvast vier landen. Binnenkort kunnen kijkers in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nederland meebeleven hoe het land plots in duisternis gehuld is, en wie daarmee de premier van België chanteert. 

De uitzendingen van Black-out op Eén zitten momenteel ongeveer halfweg, en ook hier wordt de reeks ontzettend gesmaakt met gemiddeld 1.253.718 kijkers. 

© VRT

In "Black-out" raakt België in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. 

Hillebrand geeft Michael Dendoncker, hoofd dienst antiterrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

Lees voort onder het fragment van de reeks "Black-out" uit de eerste aflevering, op het moment waarop in het hele land het licht uitvalt:

Videospeler inladen...

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Daarnaast doen ook  onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen. Black-out is een productie van jonnydepony voor Eén.

Na onder andere "Undercover", "Beau Séjour", "Tabula rasa" en "De twaalf" steekt dus nog maar eens een Eén-reeks de landsgrenzen over. Eerder werd Black-out al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa.

Black-out: elke zondagavond om 20.50 uur op Eén, en  op VRT NU.

Meest gelezen