Storing bij Google: Gmail en YouTube komen stilaan weer op gang

Google is vanmiddag een uur lang getroffen door een technische storing, waardoor verschillende diensten het niet meer deden. Onder meer Gmail en YouTube waren voor miljoenen gebruikers onbereikbaar. De diensten komen stilaan weer op gang. Over een oorzaak is nog niets bekend.

In Europa en andere delen van de wereld konden heel wat mensen vanmiddag hun Gmail-account niet gebruiken. Ook YouTube en andere diensten van Google lagen zowat een uur lam.

Bezoekers van YouTube kregen dit beeld te zien.

Google gaf geen verklaring waaraan het probleem te wijten was: "We zijn ons ervan bewust dat velen van jullie momenteel problemen hebben met toegang tot YouTube. Ons team is hiervan op de hoogte en onderzoekt het", klinkt het in een Twitterbericht.

Zoeken op Google was tijdens de storing wel mogelijk. Ook reclame die bij de zoekresultaten hoort, een belangrijke inkomstenbron voor Google, was zichtbaar.

Meest gelezen