Jeugddienst Leopoldsburg richt jongerenplatform “Tok2Us” op: “Wij luisteren écht naar hen”

De jeugddienst van Leopoldsburg heeft het platform “Tok2Us” opgericht op Instagram, waar jongeren terecht kunnen voor een gesprek. De gemeente heeft deze actie op poten gezet omdat jongeren het mentaal zwaar hebben tijdens de coronacrisis. 

De coronacrisis zet het mentale welzijn van heel wat jongeren onder druk. Vrienden mogen ze niet meer zien, op café gaan is verboden en leerlingen en studenten krijgen vooral online les. De lockdown weegt met andere woorden zwaar op de jongeren. De jeugddienst van de gemeente Leopoldsburg wil er dan ook voor hen zijn. Zij hebben het initiatief “Tok2Us” op Instagram opgericht. De bedoeling daarvan is dat jongeren een berichtje kunnen sturen als ze nood hebben aan een gesprek. “Ik merk dat een gewone babbel al veel kan betekenen voor iemand die het even moeilijk heeft”, vertelt Koen Reynaert, medeoprichter van het initiatief. 

Instagram

De jeugddienst heeft bewust voor een Instagramaccount gekozen. “Wij zijn ervan overtuigd dat de drempel op deze manier erg laag ligt voor jongeren om contact met ons op te nemen. Instagram is namelijk écht een jongerenkanaal”, legt Reynaert uit. 

Op dit moment zijn er nog niet veel berichtjes binnengekomen, maar dat komt natuurlijk omdat ze nog maar pas begonnen zijn. Er zijn wél al erg veel mensen die hebben gezegd dat het een goed en leuk initiatief is, laat de jeugddienst nog weten. 

Meest gelezen