Vrouw uit Berlare redt vrouw die onderkoeld in berm ligt na hartstilstand: "Iets zei me dat ik moest terugkeren"

Kristelle Beernaert zal haar rit naar het werk afgelopen weekend niet snel vergeten. Toen ze van Berlare naar Gent reed, zag ze plots iets liggen langs de kant van de weg. Het bleek een vrouw die een hartstilstand had gehad, en onderkoeld langs de weg lag. De vrouw stelt het ondertussen goed.

Eerst dacht Kristelle dat het een zak was die langs de weg lag. “Ik ben dan ook eerst voorbij gereden”, vertelt Kristelle bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Maar iets in mij zei me dat ik moest terugkeren, en dat heb ik dan ook gedaan.” En gelukkig maar, want al snel zag ze dat het een vrouw was. Die had een hartstilstand gehad en lag onderkoeld langs de weg. 

Ik denk dat veel mensen in deze coronatijden schrik hebben om mensen in nood te helpen

Kristelle

Kristelle belde onmiddellijk de hulpdiensten. Ze was helemaal in paniek en wist niet goed wat ze moest doen. Ze probeerde andere auto’s te doen stoppen om te helpen. Maar dat lukte niet gemakkelijk. “Ik heb zeker 4 auto’s proberen te doen stoppen, maar ze reden gewoon door. Ik denk dat mensen in deze coronatijden schrik hebben om te helpen. Ik heb er zelf ook aan gedacht. Als de hulpdiensten me hadden gevraagd om te starten met reanimatie, had ik waarschijnlijk ook even getwijfeld, maar ik zou het wel gedaan hebben, ondanks corona. "

Eind goed, al goed

En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffer. “Ik ken ze niet”, zegt Kristelle. "Ik heb haar proberen te zoeken via Facebook, en daar ben ik te weten gekomen dat het goed met haar gaat. Ze is blijkbaar al weer aan het werk."

En Kristelle is van plan om nu heel snel een EHBO-cursus te volgen, zodat ze in de toekomst nog sneller kan helpen. “Ik was het al langer van plan, maar nu ga ik er snel werk van maken.”

Meest gelezen