Vanaf vandaag meer treinen vanuit West-Vlaanderen naar grote steden

Goed nieuws voor de pendelaars, maar ook voor West-Vlamingen die in het weekend al eens op citytrip willen. Er rijden voortaan extra treinen tussen West-Vlaanderen en grote steden zoals Gent, Antwerpen en Brussel. 

De NMBS heeft haar treinaanbod met een kleine 5 procent uitgebreid, vooral 's ochtends vroeg en 's avonds laat zullen er meer treinen rijden van en naar de grotere steden. Tijdens de werkdagen komen er onder meer extra piekuurtreinen tussen Blankenberge en Kortrijk en tussen Kortrijk en Brussel. "Het gaat om een extra IC verbinding die niet via Gent rijdt, maar via Oudenaarde, Zottegem en Denderleeuw", verduidelijkt Bart Crols van de NMBS.

Tijdens het weekend zal er om het uur een trein rijden van Gent Sint-Pieters naar Brugge en Zeebrugge strand. En tijdens de schoolvakanties komen er meer treinen tussen De Panne en Antwerpen.

Meest gelezen