BELGA

Minder bezoekers en omzet voor Antwerpse zoo en Planckendael: enkele grote projecten uitgesteld

Door de coronacrisis hebben de Antwerpse zoo en het dierenpark Planckendael er een historisch slecht jaar opzitten. Minder bezoekers leidde tot minder omzet en hierdoor zullen enkele grotere projecten uitgesteld worden.

Dit jaar telde Zoo Antwerpen en Planckendael één miljoen bezoekers. Dat zijn er de helft minder in vergelijking met vorig jaar. Minder bezoekers betekent ook minder inkomsten en daarom zullen grote projecten, zoals het jubileumcomplex in de zoo en het project met de orang-oetans in Planckendael, uitgesteld worden.

Abonnees

Wel een lichtpuntje voor de dierenparken zijn de abonnees. “We hebben meer dan 200.000 individuele abonnees en daarmee zijn we de grootste abonneevereniging van Europa, zeker op vlak van dierentuinen”, zegt Dries Herpoelaert, directeur van Zoo Antwerpen. “We waren bang dat heel wat abonnees zouden afhaken, maar ook in coronatijden hebben ze hun abonnement verlengd. Er zijn ook heel wat nieuwe abonnees bijgekomen en dat heeft ons door deze moeilijke periode geholpen. Daar zijn we dankbaar voor.”

Meest gelezen