Opening langverwachte kanaalbrug Massenhoven luidt afbraak oude brug in

De langverwachte nieuwe brug over het Albertkanaal in Massenhoven kan gebruikt worden. Ze ligt nu op een tijdelijke plaats. Tegen het einde van de lente wordt de brug verplaatst naar een definitieve locatie. Intussen zijn de afbraakwerken van de oude brug van start gegaan. Tegen Kerstmis moet ze volledig afgebroken zijn.

Afgelopen weekend is de afbraak gestart van de oude brug over het Albertkanaal in Massenhoven. Enkele graafmachines zijn daar nu druk in de weer om de verouderde brug af te breken.  Tegen Kerstmis moeten deze werken afgerond zijn.

Om doorgaand verkeer te blijven garanderen, werd een week eerder de nieuwe brug geplaatst. Die komt voorlopig op een tijdelijke locatie. Tegen de lente van volgend jaar krijgt de brug een vaste plek.

Vooral fietsers kunnen opgelucht ademhalen met de komst van de nieuwe brug op zijn tijdelijke locatie. Zij kunnen nu opnieuw rechtstreeks via de Liersebaan fietsen tussen Lier en Massenhoven. De grote omleiding via Viersel komt daardoor voorlopig te vervallen. Volgens de Vlaamse Waterweg zullen de volledige werken in Massenhoven tegen de zomer van 2021 afgerond moeten zijn.

Meest gelezen