Radio 2

Oudervereniging schenkt berg speelgoed aan kwetsbare kinderen: "Leerlingen verstopten briefjes met lieve boodschappen"

De oudervereniging van basisschool Zonnebloem uit Pollinkhove deed een inzameling van speelgoed, boeken en strips voor de kinderen van vzw De Walhoeve. Voor De Warmste Week vroegen ze aan de ouders van verschillende scholen om speelgoed te schenken. 

Het was een druk weekend voor Hermine Vanloosveldt van de oudervereniging van de Zonnebloem in Pollinkhove, bij Lo -Reninge. Met hun “Warmste camionette” haalden ze alle schenkingen op. “We wilden dit jaar iets doen voor kinderen uit de streek. Zo kwamen we uit bij vzw De Walhoeve”.

Bij vzw De Walhoeve begeleiden ze 30 kinderen uit problematische opvoedingssituaties en hun gezinnen. Ze hebben 3 afdelingen in Westvleteren, Veurne en Ieper. “We wilden eerst activiteiten voor hen organiseren, maar dat kon nu niet meer. Daarom hebben we gezelschapsspelen, puzzels, leesboeken en strips ingezameld voor alle leeftijden”, zegt Vanloosveldt.

Succesvolle inzameling

De vrijwilligers waren verrast over de indrukwekkende oogst. “Zoveel hadden we niet verwacht. We zijn 5 keer met een volle bestelwagen naar De Walhoeve gereden. We verzamelden meer dan 400 boeken, 114 strips, 131 puzzels en 154 gezelschapsspelen. We hadden ook enkele prachtige stukken zoals voetbaltafels, peuterfietsen, rolschaatsen en een skateboard”, vertelt Vanloosveldt fier.

“De kinderen en medewerkers van De Walhoeve waren ongelofelijk blij met het speelgoed. We hebben er veel werk ingestoken, maar de hele actie was zeer hartverwarmend. We hebben elk spelletje gecontroleerd en alle puzzelstukken nageteld, maar alles was nog van heel goede kwaliteit. We hebben zo goed als niets moeten weggooien. Enkele leerlingen verstopten ook briefjes met lieve boodschappen in de geschonken spelletjes. De kinderen van De Walhoeve krijgen tijdens deze tweede lockdown weinig bezoek. De spullen gaan nog beter van pas komen”, besluit Vanloosveldt.

Meest gelezen