Positief blazen bij alcoholcontrole tijdens kerstvakantie: "Parket Halle-Vilvoorde stuurt je meteen naar politierechtbank"

Het parket van Halle-Vilvoorde zal streng optreden tijdens de komende BOB-campagne. Iedereen die positief blaast, zal onmiddellijk gedagvaard worden voor de politierechtbank. Geen minnelijke schikking dus. 

“In het kader van de jaarlijkse BOB-campagne heeft ons parket besloten om in de eindejaarsperiode extra in te zetten op het rijden onder invloed van alcohol”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Iedereen die in de kerstvakantie, dat is de periode van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021, bij een alcoholcontrole 0,35 mg/l of meer blaast, zal rechtstreeks voor de politierechtbank van Halle of Vilvoorde worden gedagvaard. Hiervoor zullen speciale themazittingen worden georganiseerd op 26 april 2021 in Vilvoorde en 28 april 2021 in Halle. De bestuurders die in de fout gaan, riskeren een boete van 1.600 tot 16.000 euro en een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar.”

De alcoholconcentratie van 0.35 mg/l in de uitgeademde lucht is de ondergrens voor een positieve alcoholtest in het verkeer. Wie net over die grens zit, verliest vaak voor enkele uren zijn rijbewijs en moet achteraf een boete betalen. Maar de politiediensten in het arrondissement Halle-Vilvoorde zullen dus strenger optreden op vraag van het parket, dat overtreders onmiddellijk zal dagvaarden voor de rechtbank. 

Meest gelezen