Proximus neemt mobiele operator Mobile Vikings over van DPG Media

Proximus krijgt de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile, goed voor zowat 335.000 klanten, in handen. Het neemt de merken voor 130 miljoen euro over van mediagroep DPG Media, zo kondigt Proximus aan.

Mobile Vikings is een zogenoemde mobile virtual network operator. In mensentaal: het bedrijf heeft niet zijn eigen antennes, maar huurt antenneruimte bij een volwaardige mobiele operator. Voorlopig is dat nog Orange.

Het bedrijf werd 13 jaar geleden opgericht en focuste zich van in het begin op jongeren die vooral tuk zijn op mobiele data. Daarbij maakte men vooral het verschil met scherpe prijzen en originele reclamecampagnes.

Proximus is de grootste mobiele operator in België en neemt Mobile Vikings over van DPG Media, het bedrijf vooral bekend van vtm, Het Laatste Nieuws en QMusic. De overname moet wel nog de zegen krijgen van de Mededingingsautoriteit. Die zal oordelen of de overname Proximus niet te machtig maakt op de telecommarkt.

Waarom verkoopt DPG?

DPG Media verkoopt Mobile Vikings omdat het te duur was om zelf bundels met naast mobiele telefonie ook vast internet aan te bieden. Dat zegt de CEO van DPG Media België, Kris Vervaet. "Het regelgevend kader was niet gunstig genoeg voor ons."

Telenet en Proximus moeten hun vaste internetnetwerken openstellen voor alternatieve spelers die geen eigen infrastructuur hebben. De huurtarieven zijn door de overheid vastgelegd. De regeling moet de concurrentie op de telecommarkt aanzwengelen.

DPG Media heeft onderzocht of het zelf bundels kon lanceren, maar dat ging niet volgens Vervaet. "De groothandelstarieven zijn voor ons als mediaspeler niet interessant genoeg om het zelf te doen", zegt hij. "Jonge gezinnen hebben niet enkel een mobiel abonnement nodig, maar ook vast internet." Vervaet laat nog weten dat er verschillende geïnteresseerden waren om Mobile Vikings over te nemen.

Meest gelezen