School in Dendermonde dicht nadat heel wat kinderen besmet zijn met corona

In Grembergen bij Dendermonde gaat de kleuter- en lagere school VLEK helemaal dicht tot na de kerstvakantie. Omdat er 3 coronabesmettingen waren, waren al 2 klassen uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Maar sinds vandaag is de hele school gesloten omdat uit testresultaten blijkt dat nog heel wat kinderen van die klassen besmet zijn, ook kinderen die geen symptomen hebben. 

Twee weken geleden moesten de kinderen van het tweede en derde leerjaar al in quarantaine, nadat twee leerlingen en een juf besmet bleken met het coronavirus. Daarna volgden nog testen bij de getroffen klassen en bleek meer dan helft van de geteste kinderen positief, 12 van de 22 kinderen. Ook kinderen die geen symptomen hadden. Daarom besliste de directie om de hele school te sluiten, tot na de kerstvakantie. De komende dagen wordt er nu nog verder getest. "Alle kinderen van het lager en het personeel zullen een test ondergaan. De kleuters worden niet getest," legt directeur Luk De Mey uit. "De testen zullen zo snel mogelijk collectief georganiseerd worden."

De leerlingen van het lager krijgen de komende week nu online les en ook de kleuters zullen spelenderwijs kunnen leren op een website van de school.

 

Meest gelezen