Tijdens de kerstvakantie moet je weer verplicht een mondmasker dragen op de zeedijk

Vanaf zaterdag is het weer verplicht om op de zeedijk een mondmasker te dragen. Dat laat West-Vlaams gouverneur Decaluwé weten. De mondmaskerplicht komt er omdat er in de kerstvakantie extra volk wordt verwacht aan zee. De regel geldt tot en met 3 januari.

Net zoals tijdens de herfstvakantie zal het tijdens de kerstvakantie ook verplicht zijn om een mondmasker te dragen op de zeedijk. Daarmee willen de gouverneur van West-Vlaanderen en de kustburgemeesters inspelen op de verwachte drukte aan zee. Ook wil Decaluwé zo streven naar uniformiteit in de coronaregels. "Volgens de voorspellingen zullen de vakantiewoningen weer drukbezet zijn en worden ook heel wat tweede verblijvers verwacht aan zee", zegt hij. "Om de veiligheid te garanderen, is een mondmaskerplicht dus nodig."

Niet verplicht bij sporten, roken, liplezen, ...

De mondmaskerplicht geldt opnieuw enkel op die plekken waar de zeedijk binnen de bebouwde kom ligt. Je hoeft het masker ook niet op als je aan het sporten bent. Wanneer je wat eet, drinkt of rookt mag het mondmasker even af. Wanneer iemand moet kunnen liplezen of wanneer je je neus snuit, mag het masker ook af.

Meest gelezen