Copyright: Sijmen Hendriks

Komen Nederlanders naar België om te winkelen? Burgemeester van Lanaken wil eenvormige aanpak in Limburgse grensgemeenten

In Nederland wil de regering een strenge lockdown invoeren, om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor het eerst zouden ook niet-essentiële winkels er moeten sluiten. Als het echt zo ver komt, pleit burgemeester Marino Keulen van Lanaken voor een gezamelijke aanpak van de grensgemeenten in Limburg. Want de kans bestaat dat de Nederlanders nu naar België zullen afzakken om te winkelen.

"Als die strenge maatregelen er komen, denk ik dat we samen met de gouverneur en de burgemeesters van de grensgemeenten een uniform beleid moeten ontwikkelen", zegt burgemeester Marino Keulen van Lanaken (Open VLD). "Om te voorkomen dat we strenge en minder strenge gemeenten krijgen, om oneigenlijke effecten tegen te gaan."

Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik (Open VLD) vindt het daar nog te vroeg voor. "Ik ben daar nogal pragmatisch over. Ik wil ook voorkomen dat we weer discussies krijgen over het sluiten van de grenzen. Nu kwamen er ook al Nederlanders naar Maaseik en omgekeerd gingen er ook inwoners van Maaseik naar Nederland om te winkelen. Dat is tot nu correct verlopen. Dus ik denk niet dat het nodig is om daar meteen zware middelen voor in te zetten."

Meest gelezen