Voor het eerst in 26 jaar: trein stopt tijdens het weekend in Ede bij Haaltert

Door de nieuwe dienstregeling van NMBS stopt er voor het eerst in 26 jaar opnieuw een trein in het weekend in Ede bij Haaltert. Maar voor het actiecomité Pendelend Haaltert is dat onvoldoende: “Dit was één van de actiepunten waar Pendelend Haaltert al jarenlang voor ijvert, maar er is nog werk aan de winkel.”

Steven De Troyer en Lien Roelandt van actiecomité Pendelend Haaltert zien de nieuwe dienstregeling als een stap in de goeie richting: “We zijn blij dat er in het station van Ede terug een trein stopt in het weekend en dit voor het eerst in 26 jaar. Die stoptrein gaat nu tot 23u rijden. Tot voor kort was dat maar tot 22u. We zijn verder ook tevreden met het gloednieuwe station in Anderlecht. Pendelaars die op weg zijn naar de campussen van de COOVI scholen in Anderlecht boeken zo veel tijdwinst."

"Nog werk aan de winkel"

Toch is het actiecomité nog niet helemaal tevreden. Het vindt vooral dat er te weinig vroege treinen vertrekken vanuit Denderstreek naar Brussel. “We vragen al 6 jaar aan de NMBS om een bijkomende vroege stoptrein naar Brussel. De eerste trein nu komt te laat aan voor wie op luchthaven moet zijn of in regio Vilvoorde werkt.”

Het actiecomité vindt ook de trein naar Gent te traag. Het wil een rechtstreekse trein vanuit Denderleeuw. “We zitten met een enorm aantal pendelaars vanuit Denderstreek naar Brussel en Gent. Vanuit Haaltert duurt een treinrit naar Gent 1 uur en 12 minuten, dat is veel te lang. “

 

kasto80

Meest gelezen