Walter Grootaers neemt afscheid van Lierse politiek: "Ik heb me als BV extra  moeten bewijzen"

Vanavond op de Lierse gemeenteraad neemt Walter Grootaers (Open VLD) afscheid van de politiek. De zanger van De Kreuners was 26 jaar politiek actief in zijn Pallieterstad waarvan het grootste deel als schepen. "Helaas kan ik nu geen vat geven aan mijn collega's", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. 

"Vanavond om half acht zit ik klaar achter de webcam voor mijn allerlaatste gemeenteraad in Lier. Die zal digitaal plaatsvinden", zegt Walter Grootaers (Open VLD) in "Start Je Dag". Sinds 1994 zetelt de zanger van De Kreuners in de gemeenteraad van zijn Pallieterstad. Eerst voor de partij LMM (Lier Meer Mogelijkheden) en later voor de liberale lijst van toenmalig burgemeester Marleen Vanderpoorten. In totaal was hij bijna 14 jaar lang schepen.

Ik heb er altijd een erezaak van gemaakt mijn dossiers goed te kennen

Walter Grootaers

Scheef bekeken als BV

"In het begin van mijn politieke carrière werd ik als Bekende Vlaming wel wat scheef bekeken. John Lennon zong Woman is The Nigger of The World, maar de BV is 'The Nigger' van de politiek", zegt Grootaers. "Daarom heb ik er altijd een erezaak van gemaakt mijn dossiers volledig te kennen. In ruim 250 gemeenteraden heeft niemand mij erop kunnen betrappen dat ik geen antwoord had op een vraag." 

Als schepen zag Grootaers de vernieuwing van zijn geliefde Lier vanop de eerste rij. "Politiek is een ploegsport. maar één van de mooiste verwezenlijkingen voor mij persoonlijk was de opening van het nieuwe zwembad in 2000. Toen was ik schepen van sport. De laatste jaren heb ik ook veel energie gestoken in de ontsluiting van het groene landschap rond de stad met wandelpaden en een kinderbos", zegt de Kreuner. 

Geen 'Liereke Pleziereke'

Het afscheid van Grootaers uit de Lierse politiek zal vanavond helaas zonder feestje doorgaan. "Jammer genoeg kan ik mijn collega's niet trakteren op een vat. Dat had ik heel graag gedaan maar uitstel is geen afstel", zegt Grootaers. In januari geeft hij de schepenfakkel door aan partijgenoot Thierry Suetens. "Dan kan ik me focussen op een aantal muzikale ideeën die ik nog wil uitproberen." Bedoelt Grootaers dat hij zal deelnemen aan The Voice Senior? "(Bulderlacht) Haha, goed idee maar jurylid spelen is toch net iets plezanter", besluit de Lierenaar op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen