Wolf Fencing Team heeft het extra druk, nadat wolf onder slecht geplaatste schrikdraad geraakte in Oudsbergen

Vorige week kon een wolf 4 schapen doden in een weide in Oudsbergen. Achteraf bleek dat de stroomdraad aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant van de omheining zat. Veel boeren willen nu dat het Wolf Fencing Team komt controleren of ze hun schrikdraad wel correct hebben geïnstalleerd.

"De details maken echt het verschil", vertelt Naomi Terriere van het Wolf Fencing Team. "Bijvoorbeeld de hoogte van de draden en de spanning die op de draad staat. En als de schrikdraad aan de buitenkant in plaats van aan de binnenkant van de omheining is geplaatst, dan voelt de wolf meteen die impuls op zijn neus en dan zal hij achteruit springen." Veel veehouders en hobbyboeren die zelf aan de slag zijn gegaan,  vragen nu of het Wolf Fencing Team hun omheining wil komen controleren. 

Niet elke omheining met stroomdraad kan je wolfproof noemen

Naomi Terriere, Wolf Fencing Team

Sinds de oprichting van het Wolf Fencing Team in februari 2019 kreeg het team al meer dan 100 hulpvragen van veehouders en hobbyboeren. "En we hebben op ons You Tube-kanaal ook een instructievideo geplaatst, zodat mensen ook zelf aan de slag kunnen. Want we merken dat veel veehouders toch nog terughoudend zijn om onze hulp in te roepen."

Het Agentschap voor Natuur en Bos wil in het voorjaar extra informatie-avonden organiseren voor veehouders, als de coronamaatregelen dat toelaten.

Meest gelezen